Termine

International Colloquium. The Dynamics of Neighbourhoods and Urban Quarters (Excellence Cluster ROOTS)

11.11.2021 bis 12.11.2021

Anikensammlung, DW 1

This conference will be held as a hybrid event and will take place at the Lecture Hall and ‘Antikensammlung‘ of the Kunsthalle zu Kiel, Düsternbrooker Weg 1, 24105 Kiel, Germany and virtually on ZOOM*

If you wish to attend in person you will need to provide 3G proof. If you would like to participate, please contact Christian Beck (chr.beck@klassarch-uni-kiel.de) to get the zoom link or to register for the attendance in Person.

Vortrag Dr. Efthymios Rizos, Serres und Oxford

03.11.2021 ab 12:15

Theologische Fakultät, Leibnitzstr. 4, R.23

Die christliche Laienaristokratie, ihre Grabdenkmäler und die Anfänge des Reliquienkults im vierten Jahrhundert

Semestereröffnung und Erstsemesterbegrüßung

25.10.2021 ab 16:00

16:00 Uhr, Kunsthalle zu Kiel, Antikensammlung, Dr. M. Flecker (Kustos der Antikensammlung): Führung durch die Antikensammlung

Semestereröffnung 17:00 Uhr, Aktuelle Informationen zum Institut für Klassische Altertumskunde mit der Möglichkeit zum Gespräch mit Lehrenden und Fachschaftsvertretung.